Radnici

10. Brisanje radnika iz evidencije

Kao što u aplikaciju možete dodati radnike isto tako možete ih i obrisati. 

NAPOMENA: radnike u svakodnevnom radu ne bi trebali brisati. Naime, dodavanjem podatka na radniku u polje: "Datum odlaska" taj radnik se dodaje u bivše radnike i ostaje u evidenciji. Bivše radnike možete naknadno pogledati, ponovno ih aktivirati (ponovno počnu rad u vašoj tvrtki) i uključiti ih u izvještaje. Na te radnike vezana su uvjerenja, zaštitna sredstva, ozljede na radu i sl., a to je nešto što vam može u budućnosti trebati. Broj bivših radnika neće utjecati na cijenu aplikacije. 

Ako ipak želite obrisati radnike to možete uraditi na dva načina. 

U oba slučaja potrebno je da kroz glavni izbornik odaberete: "Osnovni podaci" te iz padajućeg izbornika odaberete stavku: "Radnici".

Uz svakog radnika s lijeve strane nalazi se izbornik: "Akcije" koji je potrebno kliknuti pored radnika kojeg želite brisati i odaberete opciju: "Obriši".



Aplikacija će vas pri tome dodatno pitati potvrdu za brisanje radnika i navesti vam obrasce koju su vezani na tog radnika. Ako ste sigurni da želite obrisati odabranog radnika klikom na link: "Obriši" radnik se neće obrisati nego će biti prebačen u bivše radnike s jučerašnjim datumom. Naime radnik i podaci o radniku se i dalje vode u prikazanim obrascima te bi za brisanje odabranog radnika prvo trebalo obrisati sve obrasce tog radnike, a tek onda samog radnika. Ako se prilikom brisanja na dodatnoj potvrdi ne pojavi popis obrazaca (radnik koji na sebi neba vezane obrasce) radnik će se trajno obrisati iz evidencije. 




Drugi način je grupno brisanje. Kako bi grupno obrisali više radnika u desnom stupcu popisa radnika označit ćete kvačicom radnike koje želite obrisati. Nakon toga je potrebno odabrati padajući izbornik: "Odaberite grupnu akciju" iz kojeg birati opciju: "Obriši". 



Aplikacija će vam pokazati listu svih radnika koje želite obrisati i tražiti vas dodatnu potvrdu. Ako ste sigurni da odabrane radnike želite obrisati kliknite na link: "Obriši". 

Svi radnici koje ste označili kvačicom i svi njihovi podaci sada su obrisani iz vaše evidencije. 

Ako na grupno odabranim radnicima postoje radnici koji imaju na sebe vezano obrasce iste obrasce je potrebno ručno pobrisati ako želite obrisati radnika. U protivnom će vam aplikacija javiti grešku kako ne može obrisati određene radnike