Općenito o izvještajima

4. Spremanje predložaka

Postojeći korisnici aplikacije WebZNR često u svakodnevnom radu koriste određeni broj izvještaja češće nego druge. Tu se obično radi o dnevnim, tjednim i mjesečnim izvještajima i sl. 

Stoga smo u aplikaciji uveli mogućnost spremanja predloška izvještaja kako bi izrada istog bilo još praktičnija i brža. 

Kada otvorite bilo koji od izvještaja iz padajućeg izbornika: "Izvještaji" u desnom stupcu ćete vidjeti prozor: "Spremljeni izvještaji" koji, ukoliko aplikaciju niste prije koristili, će biti prazan. 

Predložak izvještaja spremate tako da nakon što u glavnom prozoru odaberete sva grupiranja i filtracije koje su vam potrebne, a zatim u prozoru: "Spremljeni filteri" upišete naziv predloška u prozoru za upis: "Naziv" i kliknete na link: "Spremi".

Predložak pozivate tako da otvorite izvještaj i kliknete na ime predloška koje ste sami odabrali. Aplikacija će vam automatski popuniti sva polja,  a na vama je da eventualno dodatno prilagodite izvještaj (najčešće datum od do) i kliknete na link: "Prikaži". 

Predložak možete jednostavno izbrisati tako da kliknete na znak: "X" koji se nalazi sa desne strane imena predloška u koloni: "Briši".