Postavke korisnika

Ovdje možete naučiti sve o postavkama korisnika 

2. Postavke korisnika za tvrtku

Ulaskom u opciju: "Postavke korisnika za tvrtku" imate mogućnost promijeniti postavke aplikacije na  način da što više odgovara vašim željama i potrebama. 

Na stranici se nalaze 4 poglavlja:

  • Postavke korisnika tvrtke
  • Email - Postavke
  • Postavke za navigaciju
  • Tema
  • Predviđena ispostava za prijavu ozljede na radu
  • Postavke veze na ISZNR

Postavke korisnika tvrtke 

U tekstualnom okviru: "Dana unaprijed" možete definirati koliko dana u naprijed želite da vas aplikacija obavještava putem kalendara i email poruka o predstojećim radnjama koje trebate poduzeti

Klikom na: "Dodaj obavezna uvjerenja na novog radnika", uključujete mogućnost da aplikacija automatski doda obavezna uvjerenja za novog radnika kojeg upišete u vašu evidenciju i odredite njegovo radno mjesto. 


Email - Postavke

U dijelu: "Email - Postavke" definirate na koju email adresu želite primati obavijesti, koliko često želite primati obavijesti (nude se opcije: ne šalji obavijesti, tjedno i mjesečno) te definirati PDF lozinku kojom možete kriptirati sve datoteke koje šaljete putem emaila kako bi slanje putem email poruka bili sigurno. 

NAPOMENA: ukoliko postavite PDF lozinku primatelj neće moći otvoriti PDF dokument bez te lozinke


Postavke za navigaciju

Klikom na kućicu: "Prethodni, Sljedeći prema organizaciji" uključujete mogućnost da prebacivanje između radnika u vašoj evidencije s pomoću navigacije: "Prethodni" i "Slijedeći" ide po organizacijskoj jedinici kojoj pripadaju, a ne po abecedi kako je to u zadanim postavkama.

Klikom na kućicu: "Prikaži nadređenu org.jed u padajućim izbornicima" uključujete mogućnost da prilikom odabira organizacijske jedinice u padajućem izborniku (npr. na stranici radnika) aplikacija prikazuje i nadređenu organizacijsku jedinicu za svaku pojedinu organizacijsku jedinicu

Klikom na kućicu: "Prikaz svih događanja na kalendaru" uključujete mogućnost da vam se u kalendaru aplikacije prikazuju svi događaji bez obzira na to dali ste ispunili obaveze iz tog događaja (npr. poslali radnika na liječnički pregled ili izdali zaštitno sredstvo) ili ne. 

Klikom na kućicu: "Prikaz aktivnih radnih mjesta" uključujete mogućnost da vam aplikacija prikazuje samo radna mjesta na kojima se prema trenutnoj evidenciji nalazi jedan ili više radnika.


Tema

Kako bi rad u aplikaciji bio što ugodniji omogućili smo vam da možete mijenjati zadane boje prikaza aplikacije. Na ovaj način možete personalizirati izgled aplikacije. 

Ovu mogućnost često koriste naši klijenti kada u aplikaciji vode više od jedne tvrtke pa im boje pomažu razlikovati evidencije pojedine tvrtke. 


Predviđena ispostava za prijavu ozljede na radu

U ovom dijelu odabirete koja će biti predviđena ispostava HZZO-a prilikom prijave ozljede na radu. Ta ispostava će biti predefinirana na svim novim prijavama ozljede na radu no i dalje ćete imati mogućnost ručno postaviti neku drugu ispostavu


Postavke veze na ISZNR

Na kraju postavki je dio vezan uz IZSNR sustav Ministarstva koji je namijenjen samo ovlaštenim osobama (kontrolnim kućama)

Ovaj dio se nalazi pod sekcijom: "Postavke veze na ISZNR".

U ovom dijelu korisnici upisuju svoje korisničko ime iz sustava Ministarstva i lozinku iz sustava Ministarstva koju će aplikacija koristiti prilikom predaje dokumenata iz modula ISZNR aplikacije WebZNR

Možete podesiti da vas aplikacija još jednom dodatno pita za potvrdu slanja dokumenta u sustava Ministarstva klikom na kućicu: "Dodatna potvrda prije slanja u ISZNR".

Također klikom na kućicu možete uključiti opciju: " Prikaži samo moje naloge na zapisnicima". Ako uključite ovu opciju na popisu radnih naloga će se pojaviti samo vaši radni nalozi dok druge radne naloge nećete vidjeti

Kroz padajući izbornik: "Predviđena org.jed.na novom zapisniku" odabirete svoju tvrtku kako ne bi morali svaki puta to raditi prilikom izrade novog zapisnika. Ovdje odabrana organizacijska jedinica biti će uvijek odabrana prilikom izrade novog zapisnika no i dalje ćete imati mogućnost odabrati ručno neku drugu organizacijsku jedinicu. 

Kada ste upisali sve podatke i kliknuli: "Snimi", klikom na link: "ISZNR Sync" možete preuzeti podatke o stručnjacima i mjernoj opremi iz  sustava Ministarstva u ISZNR modula aplikacije WebZNR