Početno podešavanje modula ISZNR

Osnove korištenja modula ISZNR unutar aplikacije WebZNR

3. Unos predloška u modul ISZNR

Kako bi dokumenti koje ćemo generirati iz modula ISZNR imali željeni izgled i formu potrebno je učitati Word predložak (template) u aplikaciju. 

Word predložak pri tome mora imati u sebi formule koje će omogućiti da se u njega automatski upiše podatak koji ćete popuniti u upitniku

Kako bi vam olakšali rad omogućili smo da u podnožju svakog uređivača upitnika možete generirati datoteku sa formulama (nazivima polja) koje ste koristili u upitniku. 


Klikom na: "Kreiraj word template", preuzimamo na računalo MS Word datoteku u kojoj se nalazi popis svih formula generiranih iz našeg upitnika. 


Iz ove Word datoteke ćete kopirati formule i zalijepiti ih u svom word dokumentu gdje želite da se pojave podaci upisani kroz vaš upitnik. 

Popunjeni Word dokument trebao bi izgledati kao na primjeru sa slijedeće slike:


NAPOMENA: kod «TableStart:Zapisnik»«TableEnd:Zapisnik» postavljate na početak dijela za unos iz upitnika i na kraj (obično na početak dokumenta i njegov kraj.

Na kraju ćete spremljenu Word datoteku sa unešenim formulama morati učitati u samu aplikaciju. Unos radite putem ikone spajalice  u gornjem desnom kutu. 

NAPOMENA: Ukoliko ne vidite ikonu spajalice potrebno je prvo spremiti kreirani upitnik.


Klikom na ikonu spajalice dodajete svoj predložak u modul koji će se koristiti prilikom ispisa zapisnika iz aplikacije. 


Ovim se završili postupak kreiranje upitnika. Sada trebamo kreirati tipove dokumenta o čemu pročitajte u slijedećem poglavlju.