Početno podešavanje modula ISZNR

Osnove korištenja modula ISZNR unutar aplikacije WebZNR

1. Kreiranje novog upitnika

Korištenje modula ISZNR aplikacije WebZNR počinjemo tako da u aplikaciji kreiramo upitnike koje ćemo koristiti za popunjavanje zapisnika i drugih dokumenata. 

Upitnike kreiramo tako da u glavnom izborniku aplikacije odaberemo izbornik: "Osnovni podaci" te na dnu padajućeg izbornika odaberemo opciju: "Upitnici".

Na stranici koja će se otvoriti nalaze se upitnici koji su otvoreni na vašoj bazi. Ako je lista prazna to znači da tek trebate kreirati svoj prvi upitnik

Upitnik kreirate klikom na link: "+Novi" u gornjem lijevom kutu stranice nakon čega će vam se otvoriti uređivač upitnika. 


Pitanja u upitnik dodajete tako da u lijevom izborniku: "Alatna traka" kliknete na element koji želite dodati u upitnik ili ga metodom dovuci i ispusti (drag and drop) dodate u dio upitnika gdje želite. 


Svaki element u upitniku posjeduje svoj zasebni izbornik koji vam nudi dodatne opcije koji vam omogućuju da uredite postavke, izbrišete element, učinite element ne vidljivim, kopirati element itd. 

Opcije koje će vam biti dostupne  ovisit će o vrsti elementa. 

Nakon što kreirate upitnik na dnu stranice nalaze se polja za unos. Tu trebate definirati naziv upitnika, oznaku (npr. za radni nalog RN) te pod vrstu odaberite obavezno: "DokumentTip".


Klikom na: "Snimi" spremili ste svoj prvi upitnik.