Mjesta rada

4. Upravljanje mjestima rada

Mjesta rada ažurirate tako da u glavnom izborniku odaberete opciju: "Osnovni podaci", a zatim odaberete izbornik: "Mjesta rada".

Na popisu mjesta rada odaberite ono koje želite uređivati nakon čega u lijevom stupcu odaberite padajući izbornik: "Akcije" i kliknite na opciju: "Otvori".

U polje: "Naziv" upisujete naziv mjesta rada dok u polju: "Opis" možete opisati to mjesto rada. 

Kao i drugdje u aplikaciji i pod mjestima rada možete dodati datoteke kao priloge. Datoteke dodajte klikom na ikonu kvačici u gornjem desnom kutu ekrana. 



U kartici: "Podaci za uputnice" upisujete točke po kojima će biti poslan na pregled svaki radnik koji će biti dodan na to mjesto rada. 



Pod karticom: "Procjena rizika za mjesto rada" dodajete opasnosti i procjenu rizika za te opasnosti na tom mjestu rada. 

Novu opasnost dodajete tako da kliknete link: "Dodaj novi red". Iz padajućeg izbornika: "Opasnost" odabirete opasnost o kojoj je riječ te u nastavku postavljate parametre za tu opasnost:

  • Ozljeda
  • Profesionalna bolest
  • Bolest u svezi s radom
  • Primjenjena mjera
  • Vjerojatnost
  • Posljedica
  • Predložena mjera
Kada završite sa unosom klikom na plavu kvačicu spremate novi unos. 



U kartici: "Biološki agensi" dodajete novi tako da kliknete na link: "+Dodaj novi red".

Za biološki agens definirate: skupinu, oznaku i naziv biološkog agensa. Klikom na plavu kvačicu spremate unos. 



Na kartici: "Radnici" možete vidjeti koji radnici su na tom mjestu rada. Ako želite dodati nekog radnika na to mjesto rada kliknite na link: "+Dodaj radnika na mjesto rada". Putem padajućeg izbornika koji će se pojaviti odaberite radnika kojeg želite dodati na to mjesto rada i kliknite plavu kvačicu u lijevom stupcu. Time je taj radnik dodan na ovo mjesto rada



Jednako kao i radnika i radnu opremu možete dodati na mjesto rada. Pod karticom: "Radna oprema i objekti ispitivanja" kliknite na link: "Dodaj predmet na mjesto rada". Iz padajućeg izbornika koji će se pojaviti odaberite radnu opremu ili objekt. Klikom na plavu kvačicu u lijevom stupcu dodali ste tu radnu opremu ili objekt na to mjesto rada.

 

Kada ste završili sa unosom mjesta rada klikom na: "Spremi" spremate unos. Klikom na: "Spremi i dodaj novo mjesto rada" spremiti ćete promjene i dodati novo mjesto rada odnosno klikom na: "Odustani" ćete odbaciti sve promjene i odustati od unosa novog mjesta rada.