Poslovi

4. Upravljanje poslovima

Poslove ažurirate tako da u glavnom izborniku odaberete opciju: "Osnovni podaci", a zatim odaberete izbornik: "Poslovi".

Na popisu poslova odaberite ono koje želite uređivati nakon čega u lijevom stupcu odaberite padajući izbornik: "Akcije" i kliknite na opciju: "Otvori".

Polje: "Oznaka", popunjavate skraćenim nazivom za posao. 

U polje: "Naziv" upisujete naziv posla rada dok u polju: "Opis" možete opisati posao. 

U polje: "Potrebna stručna sprema", upisujete stručnu spremu koja je potrebna dok će vam polje: "Broj radnika" automatski pokazati podatak koliko radnika trenutno radi taj posao. 

Kvačicama možete označiti dali je za taj posao potrebno stručno osposobljavanje, teoretsko osposobljavanje iz ZNR-a i/ili praktično iz ZNR-a.

U opisno polje: "Radna oprema" upisuje se radna oprema na kojoj radnik radi ako obavlja ovaj posao. 

Točke za liječnički pregled upisujete u polje:"Točke", a u polje: "Alkohol", upisujete koja je dopuštena razina alkohola za obavljanje tog posla. 

Dalje ćete kvačicama označiti ukoliko je DOPUŠTENO nekoj od navedenih skupina raditi taj posao (maloljetni, trudnice, nedavno rodile, dojilje, obljeli, ograničeni). Uz svaku kategoriju možete upisati napomenu. Zadana vrijednost je dakle bez kvačica odnosno NIJE DOPUŠTENO.

Kao i drugdje u aplikaciji i pod poslovima možete dodati datoteke kao priloge. Datoteke dodajte klikom na ikonu kvačici u gornjem desnom kutu ekrana. 



U kartici: "Podaci za uputnice" upisujete točke po kojima će biti poslan na pregled svaki radnik koji će biti dodan na to mjesto rada. 


Pod karticom: "Procjena rizika za osobe" dodajete opasnosti i procjenu rizika za te opasnosti na tom poslu za radnike. 

Novu opasnost dodajete tako da kliknete link: "Dodaj novi red". Iz padajućeg izbornika: "Opasnost" odabirete opasnost o kojoj je riječ te u nastavku postavljate parametre za tu opasnost:

  • Ozljeda
  • Profesionalna bolest
  • Bolest u svezi s radom
  • Primjenjena mjera
  • Vjerojatnost
  • Posljedica
  • Predložena mjera
Kada završite sa unosom klikom na plavu kvačicu spremate novi unos. 


Pod karticom: "Procjena rizika za mjesto rada" dodajete opasnosti i procjenu rizika za te opasnosti na tom poslu za mjesto rada. 

Novu opasnost dodajete tako da kliknete link: "Dodaj novi red". Iz padajućeg izbornika: "Opasnost" odabirete opasnost o kojoj je riječ te u nastavku postavljate parametre za tu opasnost:

  • Ozljeda
  • Profesionalna bolest
  • Bolest u svezi s radom
  • Primjenjena mjera
  • Vjerojatnost
  • Posljedica
  • Predložena mjera
Kada završite sa unosom klikom na plavu kvačicu spremate novi unos. 


Kartica: "Procjena rizika po poslu i mjestu rada" odabirom jednog ili više mjesta rada na kojima se posao obavlja dodajete opasnosti za taj posao. 


Kartica: "Zaštitna sredstva" vam omogućava da definirate koja zaštitna sredstva treba imati svaki radnik koji radi posao koji uređujete dok putem kartice: "Uvjerenja" definirate uvjerenja koja treba imati radnik na poslu koju uređujete. 

Na kartici: "Radna mjesta na kojima se obavlja posao", možete definirati na kojim radnim mjestima se obavlja posao koji uređujete. Svi radnici koji budu dodani na to radno mjesto imati će ovaj posao, a time će i morati zadovoljiti sve uvjete koje ste definirali za taj posao.


Na kartici: "Radnici (iznimke)" možete vidjeti koji radnici su na tom poslu. Ako želite dodati nekog radnika na taj posao kliknite na link: "+Dodaj radnika na posao". Putem padajućeg izbornika koji će se pojaviti odaberite radnika kojeg želite dodati na taj posao i kliknite plavu kvačicu u lijevom stupcu. Time je taj radnik dodan na ovaj posao bez obzira na kojem je radnom mjestu. 



Kada ste završili sa unosom posla klikom na: "Spremi" spremate unos. Klikom na: "Spremi i dodaj novi posao" spremiti ćete promjene i dodati novi posao odnosno klikom na: "Odustani" ćete odbaciti sve promjene i odustati od unosa novog posla.