Korisničko sučelje

View

Naučite osnove kretanja kroz aplikaciju, unos , pretraživanje, mijenjanje i brisanje podataka.

Rad s više tvrtki

Aplikacija omogućuje rad sa više pravnih subjekata kroz isti korisnički račun. Ova mogućnost mora biti omogućena od strane naših djelatnika na zahtjev klijenta. 

Kada odaberete postavke aplikacije (klikom na vaše korisničko ime u gornjem desnom kutu) idete na link: "Vaš korisnički račun ima pravo upravljanja s tvrtkama". 




Tu se nalazi popis svih tvrtki za koje imate pravo uređivanja sa nekim osnovnim podacima - broj korisnika aplikacije, broj radnika, broj predmeta, OIB, matični broj i adresa. 

Za svaku od tvrtki kroz izbornik: "Akcije" nude vam se dodatne mogućnosti import podataka, izmjena na organizacijskoj jedinici, postavke korisnika za tvrtku i dozvole korisnika po organizacijskim jedinicama. 

Klikom na link: "+Otvaranje nove tvrtke" otvarate novi prozor u kojem možete definirati osnovne podatke za novu tvrtku te naslijediti podatke iz nekih od postojećih tvrtki na koje imate pravo uređivanja. 



Kako bi promijenili tvrtku s kojom trenutno upravljate, odaberite ju u padajućem izborniku i kliknite "Promijeni".




Svaka tvrtka je zasebna baza podataka koja je u potpunosti odvojena jedna od druge. Svi zajednički elementi, npr popisi mjesta su zasebni za svaku tvrtku. 

PRIMJER: Ako u tvrtku A upišete Zagreb, te nakon toga otvorite tvrtku B, Zagreb tamo neće biti upisan.

Drugi način na koji možete voditi više tvrtki je da u istoj bazi podataka pod organizacijskom strukturom otvorite više tvrtki. Način na koji to radite opisan je u poglavlju: "Organizacijska struktura".

Osim navedena dva načina postoji i mogućnost nasljeđivanja podataka iz "centralnog" poslovnog subjekta pa se time unos novog zajedničkog elementa automatski dešava na svim poslovnim subjektima koji naslijeđuju podatke iz centralnog.