Zajednički elementi i kako ih koristiti

U ovom dijelu uputa pozabavit ćemo se izbornikom zajednički elementi. 

4. Grupe organizacijskih jedinica

U ovom dijelu zajedničkih elemenata imate mogućnost unijeti grupe organizacijskih jedinica

NAPOMENA: grupe organizacijskih jedinica unosite tako da prvenstveno razmišljate o izvještajima i kako ih želite filtrirati. Uzmimo za primjer tvrtku u kojoj imamo odjel uprave, računovodstva i kadrovsku službu. Iako su to tri organizacijske jedinice gledano sa stajališta stručnjaka zaštite na radu praktično se radi o istim radnim mjestima gdje radnici rade sa računalima i nema poslova sa posebnim uvjetima rada.
Aplikacija vam stoga nudi mogućnost da grupiranjem organizacijskih jedinica napravite grupu: "Ured" u koju ćete dodati sva tri spomenute organizacijske jedinice.  Nakon toga na izvještajima ćete moći dobiti izvještaj koji uključuje sve tri organizacijske jedinice umjesto da kreirate izvještaj za svaku ponaosob. 

Za kreiranje nove grupe organizacijskih jedinica odete na izbornik: "Zaj.elementi" te na padajućem izborniku birate: "Grupe org.jed.".

Klikom na link: "+Novi", otvara se stranica na kojoj možete unijeti naziv grupe organizacijskih jedinica. 

Kliko na: "Snimi" spremili ste novu grupu. 

NAPOMENA: Kada jednom u organizacijskoj strukturi dodate pojedine organizacijske jedinice u pojedinu grupu ispod stranice svake grupe moći ćete vidjeti popis: "Organizacijske jedinice u ovoj grupi" gdje će biti popis svih organizacijskih jedinica koje se nalaze u toj grupi sa linkom na svaku od njih.